U ranijem blogu smo govorili o važnosti kvalitetnog logotipa, lijepo dizajniranih posjetnica, letaka… Nakon što smo uspješno prebrodili poteškoće u stvaranju korporativnog imagea, koji predstavlja dio našeg Co brandinga, moramo donijeti odluku što ćemo uključiti u branding marketing i kako ćemo komunicirati s potrošačima. Vaša najveća snaga na globalnom tržištu, doslovno ‘as u rukavu’, jest Vaš brand. Neovisno o veličini tržišta na kojem poslujete, odlučujuća prednost u odnosu na Vašu konkurenciju je upravo Vaša prepoznatljivost u poslovnom okruženju.

Što je zapravo brendirana voda odnosno brandiranje, te zašto je važno?

Branding je identitet Vaše tvrtke; vizualni prikaz kojeg kupci jednostavno prepoznaju u mnoštvu konkurentskih tvrtki. Pomoću branding marketinga potrošačima dajemo do znanja što mogu očekivati od tvrtke: što prodajete, po čemu se razlikujete od konkurenata, te kakva je zapravo Vaša tvrtka.

Branding je široko područje, od promocijskih darova/proizvoda, oglašavanja, ugleda, prodaje… sve to čini branding Vaše tvrtke koji, ako je kvalitetno postavljen, doprinosi snazi tvrtke i potrošači je jednostavno ne mogu – ne primjetiti.

Branding  je izuzetno važan, jer on mijenja način na koji ljudi percipiraju Vašu tvrtku i njen utjecaj na tržištu.

Dio potrošača se za kupovinu odlučuje relativno brzo, a na njihovu odluku značajno utječe cijena i popust. Drugi kupci pak odluke donose emotivno, pa posežu za dobrim robnim markama s kojima ne kupuju ‘mačka u vreći’. Upravo takvu bazu kupaca treba graditi svaka tvrtka i to uz pomoć dobro postavljenog Co Brandinga. Zašto Vam se dakle isplati graditi svoj brand? U poplavi svih dostupnih proizvoda teško ćete konkurirati samo cijenom. Odani kupci donose najveću dodanu vrijednost i treba se truditi što veći broj kupaca, kojima je glavno mjerilo cijena, uvjeriti kako je naša robna marka vrijedna i više cijene. Poziciju na ljestvici uspješnih ionako će sastaviti kupci, a na Vama je da Vas ne povezuju samo s niskom cijenom i velikim popustima. Na Vama je da probudite svijest o kvaliteti Vašeg brenda, pa će oni tražiti Vas i Vaše proizvode, a ne Vi njih. Uz pomoć ciljanog branding marketinga to će Vam zasigurno uspjeti.